Ελ. Βενιζέλου & Αθ. Διάκου, Παλαιόχωρα Σελίνου, Τ.Κ.:73001 +30 2823340300

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Πολιούχου της Παλαιόχωρας

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Πολιούχου της Παλαιόχωρας.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τους ιερείς Παναγιώτη Ανδρουλάκη και Νικόλαο Λαμπάκη. Μετά το τέλος της δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από μαθητές του Γενικού Λυκείου Παλαιόχωρας. Ακολούθησε η έπαρση σημαίας στο κάστρο Φορτέτζα.

Στη συνέχεια εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Παλαιόχωρα.Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνιος Κων. Περράκης, η κυρία Χρύσα Χαριτάκη, Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο κ. Ευτύχιος Δαμηλάκης, Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, ο κ. Νικόλαος Δρακάκης, Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Καντάνου-Σελίνου, εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Ευτύχιος Κουκουτσάκης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αζωγυρέ.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αντιπροσωπείας των Πολιτιστικών Συλλόγων με τοπικές ενδυμασίες. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με Ριζίτικα Τραγούδια και Χορούς της Κρήτης από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου.

Παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Κάντανο, στην Κουντούρα, στα Φλώρια, στο Κακοδίκι, στα Πλεμενιανά, στο Ροδοβάνι και στον Καμπανό. (φωτ. Τόνια Παγώνη, Stanislav Dermendjiev)